AFP or licensors

Florida keurt nieuwe wapenwet goed

In de Amerikaanse staat Florida heeft het parlement een nieuwe wapenwet goedgekeurd. De leeftijd om een wapen te mogen kopen, wordt onder andere verhoogd, en wie er één wil kopen, moet ook drie dagen wachten. 

Daarnaast kan ook het personeel van scholen bewapend worden. De gouverneur van Florida moet de wet nog wel ondertekenen.

De nieuwe wapenwet is er gekomen, nadat er vorige maand 17 doden zijn gevallen bij een schietpartij op een school. Het is ook in heel
Amerika tot een groot protest gekomen tegen wapens.

 

1 dode bij schietpartij in Alabama

Intussen is in een andere Amerikaanse staat, in Alabama, opnieuw een meisje van 17 gedood bij een schietincident. Een jongen, ook 17, is gewond. De politie vermoedt wel dat het gaat om een ongeval, al wordt dat nog onderzocht.