Jasper Jacobs

Publieke hoorzitting met prins Laurent op 21 maart

Prins Laurent of zijn advocaat zullen op woensdag 21 maart om 10 uur hun standpunt over de mogelijke inhouding van een deel van zijn dotatie publiek kunnen uiteenzetten. Dat werd beslist tijdens de installatievergadering van de ad hoc commissie, die zich over de inhouding moet buigen. Nadien vinden de beraadslaging en stemming plaats achter gesloten deuren.
 

Eerder vandaag hadden de fracties van de verschillende partijen de leden voor de commissie aangeduid.  Van N-VA was bekend dat Peter De Roover, Kristien Van Vaerenbergh en Peter Buysrogge in die commissie zouden zitten. Bij CD&V liet fractieleider Servais Verherstraeten zoals bekend "uit voorzorg" de kelk aan zich voorbijgaan, maar zullen Sonja Becq en Raf Terwingen de honneurs waarnemen.

Patrick Dewael neemt het zitje van Open VLD in, terwijl de SP.A Annick Lambrecht afvaardigt en Gilles Vanden Burre voor Ecolo-Groen in de commissie zal zitten.

David Clarinval en Philippe Goffin zullen de MR vertegenwoordigen. De PS koos voor Ahmed Laaouej en André Frédéric. CDH wordt vertegenwoordigd door Francis Delpéré. Kamervoorzitter Siegfried Bracke zit de commissie voor.

Na de commissie moet de plenaire Kamer zich ook nog over de sanctie uitspreken. Dat gebeurt normaal gezien een week later, zodat de procedure zoals gepland voor het paasreces achter de rug is.

Meest gelezen