Ongeval in Lendelede eist zware tol: 2 doden en 3 gewonden

In Lendelede, West-Vlaanderen, zijn vanochtend iets voor 7 uur twee doden gevallen bij een ongeval. Op de drukke N36 kwamen vijf voertuigen met elkaar in botsing, na een verkeerd inhaalmanoeuvre.

Uit het onderzoek blijkt dat een lichte vrachtwagen op een gegeven moment op de drukke N36 een vrachtwagen wou inhalen. De bestuurder werd echter tijdens het manoeuvre geconfronteerd met een verkeersgeleider. Hij week af en koos om links de verkeersgeleider te ontwijken, maar daarbij botste hij frontaal op een andere wagen. Daarna raakte hij ook nog enkele andere wagens.  

Door de botsing belandde een van de auto's op zijn zij. Voor de twee inzittenden kwam alle hulp te laat. Er vielen ook drie gewonden, van wie er twee naar het ziekenhuis zijn gebracht. De derde gewonde raakte lichtgewond en kon ter plaatse worden verzorgd. 

Meest gelezen