Videospeler inladen...

Raad van State verwerpt waarborgregeling Arco

De Raad van State verwerpt de waarborgregeling van Arco, die door de regering Leterme is opgesteld. Dat heeft VRT NWS uit goede bron vernomen.

De Arco-regeling die destijds was ingesteld, beloofde dat de coöperanten hun geld terugkrijgen via de waarborgregeling die ook voor spaarboekjes geldt. Die werd toen aangevochten door aandeelhouders van Dexia, omdat zij vonden dat het gelijkheidsprincipe werd geschonden doordat coöperanten van Arco wel hun geld terugkregen en aandeelhouders van Dexia niet.

De Raad van State heeft eerst advies ingewonnen bij het Grondwettelijk Hof, dat op haar beurt bij het Europees Hof van Justitie te rade ging. Maar nu beslist de Raad van State dus de twee Koninklijke Besluiten over de waarborgregeling te vernietigen.

Die beslissing ligt in de lijn der verwachtingen, maar ze komt wel op een opmerkelijk moment, net nu de federale regering een plan B voor Arco moet uitwerken. Dat plan B komt er omdat al lang verwacht werd dat die waarborgregeling zou worden afgeschoten.

Videospeler inladen...

Meest gelezen