AP

Russische oppositieleider Navalny verdedigt Moskous nucleaire bewapening

De Russische oppositieleider Alexei Navalny heeft de nucleaire bewapening van zijn land verdedigd. "Rusland heeft de nucleaire balans met de VS nodig. We moeten dat behouden en uitbouwen", zegt hij in verschillende internationale media. "Misschien klinkt het ouderwets, maar het risico op wederzijdse vernietiging is een garantie op veiligheid wereldwijd."

Navalny wou bij de presidentsverkiezingen van 18 maart aftredend president Vladimir Poetin uitdagen, die recent nog uitpakte met nieuwe kernwapens. Maar omdat Navalny veroordeeld werd tot een voorwaardelijke straf mag hij zich geen kandidaat stellen.

De 41-jarige Navalny riep daarom op tot een boycot van de verkiezingen en organiseert betogingen tegen Poetin, die een "presidentschap voor het leven" wil.

Meest gelezen