Instagram/LiliReinhart

"Riverdale"-actrices klagen versmalde taille op foto's aan: "Dit zijn onze lichamen niet"

De "Riverdale"-actrices Lili Reinhart en Camila Mendes hebben fel uitgehaald naar de Filipijnse Cosmopolitan nadat het magazine hun tailles met Photoshop smaller gemaakt had. "We zijn mooi zoals we zijn, dit zijn onze lichamen niet", stellen Reinhart en Mendes op Instagram. 

Reinhart (foto boven) speelt in de Amerikaanse reeks "Riverdale" Betty en Mendes (foto hieronder) is Veronica. In de Amerikaanse Cosmopolitan werden in februari de authentieke foto's gepubliceerd. De foto's verschenen ook in de maarteditie van Cosmopolitan Philippines, maar daar zagen ze er enigszins anders uit. Reinhart plaatste gisteren op Instagram beide foto's naast elkaar. Daardoor is duidelijk te zien dat in de Aziatische editie van het modetijdschrift de taille van de actrices fel versmald is met Photoshop.

Reinhardt reageert furieus. "Het is triest dat jullie vonden dat onze lichamen nog smaller gemaakt moesten worden", schreef ze op de Internationale Vrouwendag op Instagram. "Camila en ik zijn f***ing mooi zoals we zijn." Mendes schreef op Instagram. "Wij voelen ons niet gerespecteerd en zijn verontrust door deze bewerkte foto's van ons. We willen dat de lezers weten dat dit niet onze lichamen zijn. Hun natuurlijke schoonheid is verstoord. Wij willen onze lichamen zien zoals ze zijn." 

"We zijn krachtig, mooi en sterk", schreef Reinhart nog. "We gaan ons niet verstoppen achter Photoshop om aan de schoonheidsnormen te voldoen... Je kunt ons niet "repareren". 

Meest gelezen