Videospeler inladen...

De Voetbalbond slaat mea culpa

De voetbalbond stopt dan toch de samenwerking met de Brusselse rapper Damso. Dat is gisteravond laat bekend gemaakt. Damso is controversieel door zijn vrouwonvriendelijke teksten. “De bond moet rekening houden met gevoeligheden binnen de maatschappij”, zegt Joseph Allijns, lid van de raad van bestuur van de Belgische Voetbalbond.  

“We hebben ook vastgesteld dat de impact van aanstelling van Damso derwijze was dat het niet oké was”, zegt Joseph Allijns. “Dat we moeten rekening houden met de gevoeligheden binnen onze maatschappij en als grootste sportorganisatie kunt ge u niet permitteren om een belangrijk segment, de vrouwen en anderen, zomaar ten zijde te schuiven."

"Ik denk dat we puur en alleen gezegd hebben, we zijn verkeerd, we moeten die beslissing recht zetten en dat heeft niets te maken met sponsors of het verlies van gelden Dat heeft niet gespeeld, zeker niet bij Joseph Allijns die de aanzet heeft gegeven.", aldus Allijns.

Meest gelezen