Delhaize en Bio-Planet roepen rundsstaart terug

Warenhuisketen Delhaize roept rundsstaart van het Delhaizemerk terug, omdat er volgens het federaal voedselagentschap FAVV "mogelijk risico is voor de volksgezondheid". En ook Bio-Planet vraagt klanten de rundsstaart niet op te eten en terug te brengen naar de winkel.

De terugroeping gebeurt in de nasleep van het onderzoek naar het slachthuis Veviba in Bastenaken. Daar zou gesjoemeld zijn met etiketten en met vlees dat niet bestemd is voor consumptie.

Het gaat om alle lotnummers van de rundsstaart van het merk Delhaize met EAN-code: 225451000XXXX, die verkocht werden tot en met 8 maart. "Tot op heden hebben wij geen melding van het FAVV dat er andere producten betrokken zouden zijn", aldus Delhaize.

Delhaize heeft de betrokken producten al uit de winkel gehaald. Aan de klanten die dit product hebben gekocht, wordt gevraagd om het niet te eten en het terug te brengen naar een Delhaize-winkel. Wie het toch zou hebben gegeten en spijsverteringsstoornissen krijgt, raadpleegt best de huisarts.

Klanten kunnen voor meer informatie terecht op het gratis nummer 0800/95 713.

Bio-Planet roept biologische rundsstaart terug

Supermarkt Bio-Planet roept de biologische rundsstaart terug en heeft alle andere producten van vleesleverancier Veviba uit de rekken genomen. Dat meldt de biosupermarkt uit de Colruyt Group. Door vastgestelde inbreuken bij Veviba schort Colruyt wegens ethische redenen de samenwerking met groep Verbist op.

De biologische rundsstaart was sinds 21 februari te koop in de bedieningstoog van de Bio-Planet-winkels. Klanten die dit product gekocht hebben, wordt gevraagd om het niet te consumeren en terug te brengen naar hun winkel. Het product wordt dan terugbetaald, aldus de winkelketen.

Voor meer informatie kunnen klanten terecht op telefoonnummer 02/345.23.45.

Meest gelezen