Gedumpte "The bachelor"-verloofde schenkt "geld om verdriet te verdrinken" weg

"Dat dit momenteel een 'trending topic' is en sociale media doet ontploffen mag best een 'understatement' genoemd worden." Gastheer Chris Harrison van de reality- en datingshow "The bachelor", waarin dit seizoen moest gehengeld worden naar het hart  van de in Nederland geboren Arie Luyendyk Jr., kon de explosie van reacties, vooral negatieve dan, niet  beter omschrijven. De 36-jarige vrijgezel koos afgelopen maandag in de seizoensfinale immers eerst wel voor kandidate Becca Kufrin, om haar daarna te dumpen in een uitgebreide confrontatie tussen beiden waarin Luyendyk meedeelde te kiezen voor de verliezende kandidate Lauren Burnham. De bijna 8 miljoen kijkers waren niet minder dan gechoqueerd en er ontstond spontaan een inzamelingsactie voor Kufrin, "zodat ze haar verdriet kon wegdrinken". Maar voor dat geld vond de 27-jarige gedumpte vrouw nu een betere bestemming.

Kort samengevat gebeurde afgelopen maandag in het in de VS nog altijd immens populaire tv-programma, intussen al aan zijn 22e seizoen toe, beeld-gewijs het volgende: afscheid van de verliezer, een verlovingsring voor de winnares, ongeloof dat hij haar uiteindelijk niet wil en de tv-kijker die ontsteld achterblijft (zelfs Ellen DeGeneres kon haar ogen niet geloven):

Luyendyk kreeg nadien op sociale media de grofste verwijten naar het hoofd geslingerd ("De meest gehate bachelor ooit") en het medeleven voor Kufrin was immens. En dus werd er vrijwel onmiddellijk een account geopend op de mobiele betalingsdienst Venmo, waarop 'beer money' kon gestort worden. Er werd door de gulle gevers vooral gesuggereerd dat ze met dat geld haar verdriet zou kunnen wegdrinken. Of ze zou kunnen beginnen schransen met hetzelfde doel voor ogen. Anderen zagen haar dan weer eerder op vakantie vertrekken in de hoop alsnog een ideale partner te vinden. Of misschien kon ze er een troosthondje mee kopen.

Kufrin liet alvast weten dat ze wel van een glaasje wijn houdt, "maar dat dit bedrag dan wel te veel is om op te drinken". Er werd immers al snel 6.000 dollar (4.850 euro) bij elkaar verzameld. Ze besliste nu om het geld te schenken aan "Stand up to cancer", dat zich onder meer bezighoudt met onderzoek ter bestrijding van kanker.

Het tv-programma zelf verdubbelde daarna het bedrag. Volgens een aantal Amerikaanse nieuwsmedia gebeurde dit wellicht om de stroom van negatieve kritiek die het programma kreeg, vooral door het uitzenden van de confrontatie tussen Luyendyk en Kufrin die maar bleef aandringen dat hij na zijn onheilspellend bericht haar appartement zou verlaten, enigszins te pareren.

Het initiatief van Kufrin kreeg op sociale media alvast de nodige positieve respons, ook van de populaire Amerikaanse journaliste Katie Couric:

Intussen raakte ook bekend dat Kufrin de nieuwe "bachelorette" zal zijn en dus op zoek mag gaan naar een nieuwe man. De uitzending van dit tv-programma is voorzien vanaf einde mei. Tussen Luyendyk en zijn nieuwe verloofde, Lauren Burnham, is het dan weer grote liefde, zoals bleek tijdens hun interview bij Jimmy Kimmel, die afgelopen zondag nog de Oscars aan elkaar praatte:

Meest gelezen