In pyjama naar school voor Cis

Overal in Vlaanderen zitten vandaag leerlingen in pyjama op de schoolbanken. Het is een organisatie van Bednet. De vzw zorgt ervoor dat kinderen die niet naar school kunnen gaan, toch les kunnen volgen. In College Hagelstein in Sint-Katelijne-Waver herdenken ze vandaag één van hun leerlingen die vorig jaar overleed.

Herdenking

"Cis Ceustermans was een fantastische jongen uit mijn klas, maar helaas heeft hij de oneerlijke strijd tegen kanker verloren in november", vertelt leerkracht Katleen De Winter. Cis volgde les via Bednet en deze nationale pyjamadag is een mooi moment om hem te herdenken. "Cis wou voor zijn kerst of sinterklaas niet echt iets speciaals. Hij wou vooral kanker uit de wereld helpen en vroeg daarom om een gift te doen voor Kom op tegen Kanker. Alle leerlingen schuiven aan voor een ontbijt aan de langste tafel voor Cis en die opbrengsten gaan integraal naar het kinderkankerfonds." 

Meest gelezen