Videospeler inladen...

Bezoek kleinste concertzaal ter wereld tijdens Klarafestival 

Het jaarlijkse Klarafestival is begonnen. Drie weken lang zijn er concerten in Brussel, Antwerpen en Brugge. Een van de blikvangers dit jaar is de kleinste concertzaal ter wereld. De "Klarafestival Box" is eigenlijk een glazen container waarin toeschouwers een miniconcert kunnen bijwonen. Een concert bijwonen in de box is gratis, maar vooraf reserveren is nodig.

Het Klarafestival vindt jaarlijks plaats in maart.  Alle aspecten van muziek komen aan bod: concerten, muziektheater, opera... En er wordt aansluiting gezocht met andere kunstvormen zoals beeldende kunst of film. Klara probeert via hoge kwaliteit, originele concepten en goede communicatie een ruim publiek te bereiken.  Het festival trok de voorbije jaren zo'n 25.000 betalende toeschouwers aan.  Uiteraard is het Klarafestival ook te volgen op radio Klara.

Het festival viert dit jaar de kracht van de verbeelding. 50 jaar na mei 68 staat de slogan "Alles wieder gut", naar een lied van Mahler, voor optimisme en hoop. 

In het kader van het festival reikt Klara volgende week woensdag de   Klara's uit  in het Flageygebouw. Klara's zijn de muziekprijzen voor al wie zich in 2017 in de klassieke muziek, jazz of wereldmuziek heeft laten opmerken.

Meest gelezen