Laurie Dieffembacq

Peeters blijft Arco aan Belfius koppelen

Vicepremier Kris Peeters (CD&V) blijft een vergoeding voor de 800.000 Arco-coöperanten koppelen aan de privatisering van overheidsbank Belfius. Hij antwoordt daarmee op de vraag van N-VA die Belfius nog voor de zomer naar de beurs wil brengen.

Een oplossing van het Arco-dossier sleept al jaren aan omdat zowel de Raad van State als de Europese instanties vragen hebben bij het gebruiken van overheidsgeld voor het vergoeden van de coöperanten. Aan de andere kant is het gezien het goede beursklimaat het ideale moment om Belfius te privatiseren.

Maar Peeters blijft eisen dat er eerst een oplossing komt voor Arco. "De oplossing voor Arco staat in het regeerakkoord, de privatisering van Belfius staat daar niet in", zegt hij. "Wanneer iets niet in het regeerakkoord staat, dan kan je dat maar uitvoeren wanneer daar met alle partijen een akkoord over is."

"Ik raad iedereen aan om de volgorde te respecteren en de uitvoering van het regeerakkoord eerst te realiseren. Als daar nog iets kan bijkomen, zullen wij daar heel graag naar kijken, maar in die volgorde", besluit Peeters.

Meest gelezen