Videospeler inladen...

Tommelein breidt premies uit naar elektrische brom- en motorfietsen

Wie een elektrische brom- of motorfiets koopt, krijgt vanaf 15 april een premie van de Vlaamse overheid. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) breidt zo het systeem van "zero emissie"-premies uit.

Je kan de nieuwe premie krijgen voor elektrische
bromfietsen en motors die worden ingeschreven vanaf 15 april. Voor een bromfiets klasse B bedraagt die premie 750 euro, voor een elektrische motorfiets 1.500 euro, telkens met een grens van maximum 25 procent van de aankoopprijs.

Voor elektrische auto's geeft de Vlaamse overheid al een tijdje premies, maar omdat het voorziene budget niet opgebruikt wordt, breidt minister van Energie Tommelein de premie nu uit naar bromfietsen en motorfietsen. 

"E-scooters en e-motors zijn veel beter voor ons milieu en voor onze gezondheid dan hun tegenhangers die op fossiele brandstof rijden. Bovendien kunnen ze auto’s van de weg halen, waardoor ze de files verkorten. Door hun lichter gewicht en kleinere omvang verbruiken ze ook nog eens minder. Om nog te zwijgen over het terugdringen van het motorlawaai", aldus minsister Tommelein.

Meest gelezen