"Geen verdachte producten van Veviba meer in de rekken"

Alle verdachte producten van het vleesbedrijf Veviba zijn opgespoord en uit de handel gehaald. Dat meldt het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen. Het gaat vooral om gehakt rundvlees en ossenstaart. 

Veviba kwam  in het oog van de storm terecht doordat minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) en het Federaal Voedselagentschap (FAVV) de erkenning van het bedrijf introkken nadat na een huiszoeking was gebleken dat meer dan de helft van de gecontroleerde producten niet in orde waren met de regels op het vlak van voedselveiligheid.

"We hebben alle producten waar mogelijk een probleem mee is getraceerd en uit de handel gehaald", zegt Philippe Houdart van het Voedselagentschap aan VRT NWS. "Alle afnemers zijn verwittigd en zij hebben op hun beurt de producten uit de rekken gehaald."

De winkels waar de producten aan concumenten zijn verkocht, zullen via een bericht de consumenten verwittigen. "Zo komen ze te weten wat ze nog kunnen doen met het product, hoe ze het eventueel kunnen terugbrengen en hoe ze eventueel een schadevergoeding kunnen krijgen."

Lotnummers geeft het Voedselagentschap niet, omdat het om vlees gaat dat onverpakt is verkocht.

Wie vragen heeft over mogelijk verdachte producten, kan nog altijd terecht op het gratis telefoonnummer van het Voedselagentschap: 0800/13.550

Meest gelezen