Sven Gatz geeft erkenning Hit! aan Topradio

Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open VLD) geeft na de schorsing van Hit! een erkenning aan Topradio als netwerkradio. Topradio was tweede in de rangschikking.

Minister van Media Sven Gatz heeft Topradio een nieuwe erkenning als netwerkradio gegeven. Eerder had de Raad van State beslist dat de erkenning van Hit! ongeldig was.  

De beslissing kadert in een initiatief van de Vlaamse overheid dat ruimte maakte voor vier nieuwe commerciële, semi-landelijke radiozenders. Oorspronkelijk was er dus een herkenning naar Hit! gegaan, maar Topradio, de tweede in de rangschikking, klaagde die erkenning aan. 

De Raad van State volgde de aanklacht van Topradio omdat Hit! gelogen had over zijn samenwerking met Flair. Die samenwerking met het vrouwenblad bestond in werkelijkheid niet. Daarop besliste de raad op 22 februari om de erkenning van de zender te schorsen. 

Meest gelezen