Videospeler inladen...

Tienduizenden Slovaken op straat tegen regering

Tienduizenden Slovaken zijn op straat gekomen om te betogen tegen de regering van premier Robert Fico. Vooral in de hoofdstad Bratislava zijn ze met velen. Aanleiding is de moord op een onderzoeksjournalist, een paar weken geleden.

Journalist Jan Kuciak en zijn vrouw werden doodgeschoten in hun eigen huis. De onderzoeksjournalist schreef over mogelijke banden tussen de Italiaanse maffia en de regering-Fico. Mogelijk heeft de moord daarmee te maken.

De betogende Slovaken eisen dat een onafhankelijke onderzoekscommissie de moord onderzoekt. Rammelend met sleutels eisten de betogers ook dat premier Fico en zijn regering opstappen.

Dit weekend heeft Fico overleg met zijn coalitiepartners.

AFP or licensors
AFP or licensors
AFP or licensors

Meest gelezen