Videospeler inladen...

Werknemer Veviba: "Hier zit veel meer achter. Dit is een groot complot"

Volgens een personeelslid van Veviba in Bastenaken, het slachthuis waar een onderzoek naar loopt voor gesjoemel, is dat onderzoek één groot complot. "Mensen begrijpen hier niet waarom we zo afgestraft worden", klinkt het.

Veviba kwam in het oog van de storm terecht toen bleek dat het Voedselagentschap gesjoemel met etiketten had vastgesteld en dat er vlees was verwerkt dat niet voor consumptie bedoeld was. Anonieme getuigen klagen ook de hygiënische omstandigheden aan in het bedrijf.

Wij spraken met een werknemer van het bedrijf die anoniem zijn verhaal doet over de feiten van de afgelopen dagen. Volgens hem gaat het om een groot complot tegen het bedrijf van onder meer het Voedselagentschap, "uit schrik dat de groep te groot wordt".

"Dat verslag van het Voedselagentschap heeft niks met objectiviteit te maken, dat ziet het kleinste kind. Ze staan hier constant met zes man op te kijken. Dan hebben ze hun werk toch niet goed gedaan?", vraagt de man zich af.

Sluit en hou je mond

Ook de commotie rond de hygiënische omstandigheden spreekt de man tegen. "Hier komt een firma elke nacht alles van kop tot teen kuisen. Iedereen doet hier altijd zijn best om zo kwalitatief mogelijk te werken en om alles in orde te krijgen."

"Het personeel staat hier achter het bedrijf, maar we mogen niet meer werken. We mogen ons niet verdedigen. Het is gewoon "sluit je bedrijf en hou je mond". Hier gaan wel 200 mensen hun baan verliezen."

Meest gelezen