Zeebruggelingen zitten letterlijk in de shit

De inwoners van Zeebrugge klagen over te veel paardenkak op de stoep. Die komt van de paarden van de federale politie, die er patrouilleert om vluchtelingen en mensensmokkelaars te controleren. De poep wordt niet snel genoeg opgeruimd, en een bromfietser gleed er al op uit. De burgemeester belooft beterschap.

Sergio Heirman, inwoner van Zeebrugge, gleed deze week met zijn bromfiets uit op een paardenvijg op de Visartbrug in Zeebrugge.

"De geur valt nog mee", zegt Kelly Boussemaere, een andere inwoonster die de ene paardendrol na de andere ziet liggen op de voetpaden. "Het is echt vies."

Een opvangzak kan niet, zeggen ze bij de politie, aangezien de paarden meer dan twee uur aan een stuk patrouilleren. Een zak kan dan schaafwonden veroorzaken. 

Burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) zegt dat hij het probleem bekijkt. De stadsdiensten ruimen die paardenpoep normaal op, maar blijkbaar gebeurt dat niet altijd even snel.

Bij de federale politie zeggen ze dat ze het altijd laten weten als er een paard "een boodschap" heeft achtergelaten. Maar die "grote" boodschap komt dus blijkbaar niet altijd goed door.

Bart Boterman

Meest gelezen