CD&V roept De Crem op het matje: "De Crem bevestigt loyauteit aan partij en regering"

Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem (CD&V) is op het matje geroepen bij CD&V-voorzitter Wouter Beke, nadat hij zich kritisch had uitgelaten over de federale coalitie en zijn eigen partij. De plooien lijken intussen gladgestreken. "De Crem heeft in het gesprek zijn loyauteit aan de partij en de regering benadrukt", zo klinkt het in een mededeling van CD&V.

"Wouter Beke heeft vanochtend een gesprek gehad met Pieter De Crem en dit naar aanleiding van de recente berichten in de media. Pieter De Crem schaart zich achter de basisopties die na de verkiezingen in 2014 genomen zijn en spreekt zijn steun uit voor de strategische beleidskeuzes van de partij in de regering. Hij betreurt dat hierover misverstanden zijn ontstaan. Pieter De Crem heeft in dit gesprek eveneens zijn loyauteit aan de partij en de regering benadrukt", staat er te lezen.

Tijdens een debatbijeenkomst voor een select publiek had De Crem zich volgens de Vlaamsgezinde opiniesite Doorbraak kritisch uitgelaten over de federale coalitie. De Crem sprak van "metaalmoeheid" en noemde de Zweedse coalitie de "valkuilcoalitie". In zijn analyse van de regering was De Crem niet mals voor zijn eigen partij CD&V.

Meest gelezen