Damso reageert op commotie: "Ongelooflijk sympathiek, deze promotie had ik net nodig"

De Brusselse rapper Damso heeft voor het eerst gereageerd op de commotie rond het WK-lied dat hij zou maken voor de Rode Duivels. "Deze promotie is exact wat ik nodig heb voor mijn nieuw album", schrijft hij op Twitter. 

Het WK-lied voor de Rode Duivels heeft al heel wat heisa veroorzaakt. Toen de Voetbalbond eind vorig jaar bekendmaakte dat Damso de zanger zou worden, kwam er meteen kritiek, vooral in Wallonië. Reden? De vrouwonvriendelijke teksten van de Brusselse rapper.

Begin deze week kwam alles in een stroomversnelling, nadat de Vrouwenraad en enkele sponsors zich openlijk vragen stelden bij de keuze. De Voetbalbond zwichtte: er komt dit jaar géén WK-lied en al zeker niet van Damso. 

De rapper hield lange tijd de lippen stijf op elkaar, maar reageert nu voor het eerst. "Vrouwen en mannen, mannenhaters en feministen", zo begint hij zijn boodschap op Twitter. "Deze promotie is exact wat ik nodig heb voor mijn nieuw album. Ik weet niet wat zeggen. Hier heb ik geen woorden voor. Dit is ongelooflijk sympathiek. Ik kus jullie innig op de plaatsen waar het deugd doet."

Gisteren zette de rapper al een muziekfragment op Twitter, zonder bijhorende tekst. Het is niet duidelijk of het gaat om een stukje uit het geplande WK-lied, maar de post werd wel bijzonder vaak gedeeld. 

Meest gelezen