Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Dodelijke gijzeling in grootste veteranentehuis van de VS

In de Amerikaanse staat Californië heeft een gewezen militair drie verzorgsters gegijzeld en doodgeschoten in het grootste tehuis voor veteranen van de Verenigde Staten. Daarna pleegde hij zelfmoord.

Het veteranenhuis van Yountville is het grootste van de VS. Er verblijven meer dan 1.000 oudere en gehandicapte oorlogsveteranen. Sommige bewoners hebben nog gevochten in de Tweede Wereldoorlog.

De bewoners werden rond 10.30u plaatselijke tijd opgeschrikt door een gewapende man met een kogelvrij vest. Hij gijzelde de aanwezigen die een afscheidsfeestje voor een vertrekkende medewerker bijwoonden. Na onderhandelingen met de politie, die het gebouw hermetisch had afgesloten, liet hij verschillende gijzelaars vrij.

Toen de politie geen contact meer kreeg met de gijzelnemer, ging ze het gebouw binnen. Ze vond er de lichamen van drie verzorgsters en van de dader.

De dader is een 36-jarige militair op rust die een jaar in Afghanistan was gestationeerd. Volgens lokale media zou hij lid zijn geweest van een organisatie die oorlogsveteranen met een post-traumatisch stresssyndroom bijstaat.

Meest gelezen