Videospeler inladen...

Vrienden en familie nemen afscheid van oud-wielerjournalist Mark Vanlombeek

In Nieuwrode hebben enkele honderden mensen afscheid genomen van Mark Vanlombeek, de voormalige sportjournalist van de VRT en woordvoerder van Medialaan. Collega's, vrienden en familie haalden herinneringen op aan de man die ze omschreven als "een uitstekend journalist en een goed mens".

Voormalig collega Ivan Sonck nam het woord namens de weduwe van Mark Vanlombeek en zijn kinderen en kleinkinderen, en schetste het leven van de Sterrebekenaar, die lid was van de Chiro en de toneelvereniging. Maar Vanlombeek zat ook al op prille leeftijd aan de radio gekluisterd zat om de uitslagen van de voetbal- en wielerwedstrijden te horen.

"Hij stak sportquizzen in elkaar, imiteerde op familiefeesten Maurice Dieudonné, de toenmalige Jan Wauters, en liep met een namaakmicrofoon over straat om toevallige passanten te interviewen", vertelde Ivan Sonck. "Vanuit de Ronde van Frankrijk belde hij dagelijks naar zijn echtgenote en hij was vol attentie voor zijn twee kinderen en vijf kleinkinderen."

Van die andere VRT-collega, Mark Uytterhoeven, werd een brief voorgelezen die hij enkele weken geleden nog aan Vanlombeek had geschreven: "Jij hebt mijn leven veranderd door me het studioprogramma over de Wereldbeker 1990 te laten presenteren, jij hebt me mijn allereerste programma gegeven. Een krant schreef: "Marc Van Der Linden en Marc Degryse, het beste duo Marken op televisie, ná Uytterhoeven en Vanlombeek." Dat hebben wij betekend."

Het beste duo Marken op televisie. Dat hebben wij betekend.

Voor een studiegenoot was Mark Vanlombeek de motor van hun jarenlange vriendschap, en voor collega André Meganck en voor Jo Nachtergaele (gewezen marketingdirecteur van de Vlaamse Media Maatschappij) was hij een fijne collega, voor wie ze een diep respect hadden.

Meest gelezen