Minister Ducarme vraagt rapport op over controles bij Veviba

Minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) heeft een rapport opgevraagd bij het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid (FAVV) over Veviba. Hij wil meer weten over de controles die het agentschap heeft uitgevoerd bij het in opspraak geraakt vleesbedrijf Veviba in Bastenaken.   

Ducarme verwacht dat  hij dat rapport al tegen volgende week zal hebben. Dat meldt hij aan RTBF. De minister denkt er ook over na om zich burgerlijke partij te stellen in het gerechtelijk onderzoek tegen Veviba. Dat zou hem de mogelijkheid geven om het dossier te kunnen inkijken.

Tegen Veviba werd in 2016 al een gerechtelijke klacht ingediend. Dat gebeurde door een klant uit Kosovo die een container bedorven vlees had ontvangen. Het federaal voedselagentschap werd daarvan op de hoogte gebracht door de Kosovaarse voedselveiligheidsdiensten en heeft toen een ploeg controleurs ter plaatse gestuurd. Daarna werd een dossier ingediend bij het parket in de provincie Luxemburg, en dat parket geeft voorlopig geen commentaar.

Meest gelezen