Noorwegen trekt opnieuw met Alexander Rybak naar het Songfestival

Noorwegen trekt opnieuw met Alexander Rybak naar het Songfestival. Dat hebben een internationale jury en de kijkers beslist tijdens een liveshow. De zanger deed al eens mee in 2009 en won toen de liedjeswedstrijd. 

Tien artiesten stonden vanavond op het podium om te strijden voor een ticket naar Lissabon. Na verschillende rondes kwam uiteindelijk Alexander Rybak als winnaar uit de bus. Hij zal Noorwegen vertegenwoordigen met het nummer "That's how you write a song". 

Fans van het Songfestival zullen de zanger al kennen. Hij nam in 2009 al eens deel aan de wedstrijd, eveneens voor Noorwegen. Met het zelfgeschreven en -gecomponeerde nummer "Fairytale" won hij uiteindelijk de finale. 

Voor ons land trekt Sennek naar het Songfestival met het nummer "A matter of time". De wedstrijd vindt dit jaar plaats op 8, 10 en 12 mei in Lissabon. 

Meest gelezen