Foto Kurt

Supporter van Beerschot zwaargewond naar ziekenhuis na val van tribune

Na de wedstrijd tussen Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk zijn er aan het Jan Breydelstadion rellen uitgebroken. Een supporter is daarbij zwaargewond geraakt, zo bevestigt de politie aan VRT NWS. Verschillende captatiewagens zijn ook vernield. 

Na afloop van de wedstrijd - die gewonnen werd door Cercle Brugge -  is een supporter van Beerschot van een tribune naar beneden gevallen. Hoe dat precies is kunnen gebeuren, is niet duidelijk. Naar verluidt zouden supporters van Beerschot op de tribunes zijn gekropen, nadat ze werden uitgedaagd door supporters van Cercle.

"De man is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis, maar zijn toestand is niet kritiek", zegt korpschef Dirk Van Nuffel. "Er was meteen een dokter ter plaatse, maar de man is wel even buiten bewustzijn geweest."

Daarnaast is er ook schade toegebracht aan verschillende auto's van de pers. "Er was een poort blijven openstaan die eigenlijk niet open had mogen staan. Dat was de verantwoordelijkheid van de organisatie", zegt Van Nuffel. "Enkele Beerschot-fans zijn naar de persparking gegaan en hebben daar schade aangebracht aan verschillende captatiewagens."

Volgens de politie is de situatie ondertussen weer onder controle. 

Meest gelezen