James Arthur Photography

SP.A en Groen in Gent stellen lijst voor: "Heel Gent zal zich hierin kunnen herkennen"

De Vlaamse socialisten en groenen hebben hun volledige kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Gent voorgesteld. Volgens de kopvrouw bij Groen, Elke Decruynaere, is het een vernieuwende lijst "met heel veel nieuwe en jonge mensen."  

SP.A en Groen trekken in kartel naar de verkiezingen met de slogan ervaring, vernieuwing en dynamiek.

OCMW-voorzitter Rudy Coddens (SP.A, op de foto met Decruynaere) komt bovenaan te staan als lijsttrekker, dat was al bekend. Hij probeert zijn SP.A-collega Daniël Termont op te volgen, die met pensioen gaat en afscheid neemt als burgemeester. 

Voor Groen is schepen Elke Decruynaere de kopvrouw. "Ervaring, vernieuwing en dynamiek: het staat allemaal op deze lijst. Heel Gent zal zich hierin kunnen herkennen. Het gaat over zeer veel mensen met een diverse achtergrond, zowel nieuwe mensen als meer ervaren mensen, en ook de achtergronden zijn heel verschillend. " 

Ook Rudy Coddens heeft het over een "frisse, nieuwe en verjongde ploeg".  Termont, die als lijstduwer zal fungeren, noemt Rudy Coddens "een uitstekend opvolger voor mezelf". Ook hij wijst op "het enthousiasme en de dynamiek van de vele jonge mensen."  Volgens Termont zal het linkse blok mogelijk wel wat verliezen, maar zal het voldoende groot blijven om de volgende burgemeester te leveren. 

James Arthur Photography

Meest gelezen