AFP or licensors

Regeringsleger isoleert Doema in Oost-Ghouta: meer dan duizend doden

Strijdkrachten van het leger van de Syrische president Bashar al-Assad zijn er in geslaagd Doema te isoleren, de grootste stad van de rebellen-enclave Oost-Ghouta. Dat zegt het vanuit Groot-Brittannië opererende Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR), dat zich baseert op informanten ter plaatse. Het meldde ook dat al meer dan duizend burgers zijn omgekomen bij het jongste offensief.

Er wordt al enkele weken hevig slag geleverd om Oost-Ghouta. De regio nabij de hoofdstad Damascus is een van de laatste gebieden in Syrië die nog onder controle staan van rebellen. Zo'n 400.000 mensen zitten er vast. De regio ondergaat sinds midden februari het zwaarste offensief van de regering sinds het begin van de burgeroorlog zeven jaar terug. Daarbij zijn volgens het SOHR al 1.002 burgers omgekomen, onder wie 215 kinderen.

Het regeringsleger zou er in geslaagd zijn om Doema te isoleren van de rest van Oost-Ghouta, door de controle over te nemen van de weg tussen Harasta en Misraba, aldus het Observatorium.

Een medewerker van het Franse persagentschap AFP maakt melding van zware luchtbombardementen op de stad. De straten liggen er verlaten bij.

Meest gelezen