Mathias Mariën

Renaat Landuyt wil evaluatie na rellen bij match Cercle Brugge: "Er zijn fouten gemaakt" 

De Brugse burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) vraagt een grondige evaluatie van de wedstrijd tussen Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk van gisteren. Daarbij is het tot rellen gekomen na de wedstrijd, wellicht omdat Beerschot-fans een ticket konden kopen voor een vak met Cercle Brugge-supporters. "Er zijn fouten gemaakt."

Na de wedstrijd tussen Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk - die gewonnen werd door Cercle Brugge - kwam het tot rellen in en aan het Jan Breydelstadion. Verschillende Cercle-supporters provoceerden de Beerschot-fans, met grote frustraties en vechtpartijen tot gevolg. 

Eén Beerschot-supporter viel van een acht meter hoge reling naar beneden. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar is ondertussen aan de betere hand. De politie benadrukt wel dat hij niet is geduwd. 

(Lees voort onder de foto.)

Mathias Mariën

De rellen zouden vooral komen omdat tientallen Beerschot-fans in een vak met Cercle-supporters waren geraakt. "Blijkbaar zijn er fouten gemaakt bij de verkoop van de tickets", zegt burgemeester Landuyt daarover aan VRT NWS. "Normaal moet er worden gewaakt dat de supporters van de verschillende ploegen geen tickets kunnen kopen voor het vak van de andere ploeg, zeker bij risicomatchen. Daar is blijkbaar niet genoeg op toegezien."

Daarnaast bleef er ook een poort naar de persparking open. Er werd schade aangebracht aan verschillende auto's. "Er zijn inderdaad een aantal zaken die we moeten evalueren", zegt de burgemeester. De rellen zullen sowieso ook ter sprake komen op de volgende gemeenteraad. 

Meest gelezen