Turks privévliegtuig met 11 inzittenden stort neer in Iran

In het zuidwesten van Iran (foto: archief)  is een Turks privévliegtuig neergestort dat elf mensen aan boord had, acht passagiers en drie bemanningsleden. Over hun lot is nog geen duidelijkheid. Het is al het tweede vliegtuigongeluk in twee maanden in Iran.

Het vliegtuig, eigendom van een Turkse zakenman, was opgestegen in de Verenigde Arabische Emiraten en op weg naar Istanbul. Het zou tijdens een zware regenbui tegen een berg zijn aangevlogen en in brand zijn gevloegen. Het toestel stortte neer in het Zagrosgebergte in de buurt van de stad Shahrekord, zo'n 400 kilometer ten zuiden van Teheran.

Vorige maand stortte ook al een vliegtuig neer in het Zagrosgebergte. Alle 65 inzittenden kwamen daarbij om het leven. Door het slechte weer en de onherbergzame omgeving duurde het twee dagen voor het toestel werd gevonden.

Meest gelezen