Video player inladen...

"Black Panther" heeft wereldwijd al meer dan 1 miljard dollar opgeleverd

"Black Panther" heeft wereldwijd al meer dan 1 miljard dollar opgeleverd. De film is volgens Variety de 33e titel ooit die de miljardgrens heeft overschreden en dat in amper 26 dagen. 

"Black Panther" brak de voorbije weken al meerdere records. Het is de vijfde Marvelfilm die meer dan 1 miljard dollar (811 miljoen euro) oplevert. Eerder waren ook "The Avengers", "Avengers: Age of Ultron", "Iron Man 3"  en "Captain America: Civil War" kassuccessen. 

De nieuwe superheldenfilm van de befaamde Marvel-studio heeft een vrijwel volledig zwarte cast en is gemaakt met veel respect voor de Afrikaanse tradities en cultuur.  De Black Panther waarvan sprake is de heerser van het fictieve koninkrijk Wakanda. De hoofdrollen zijn voor Chadwick Boseman, Michael B. Jordan en Lupita Nyong'o. De soundtrack is geproducet door hiphopicoon Kendrick Lamar.

Het succes is volgens analisten erg betekenisvol. "Dit is een muur die afbrokkelt", zegt Jeff Bock in The New York Times. "Na "Black Panther" zal geen enkele studio ooit nog kunnen zeggen dat er geen wereldwijde interesse is voor een zwarte film." De film, die geregisseerd werd door Ryan Coogler en een erg divers publiek naar de zalen lokt, heeft wereldwijd ook al veel lof gekregen, onder anderen van Michelle Obama.  

Meest gelezen