Video player inladen...

"Eurostar-spooktrein" is een hit op YouTube

De beelden van een verlaten Eurostar in Valenciennes in Frankrijk hebben al meer dan 1,3 miljoen kijkers bereikt op videosite YouTube. De trein staat er sinds 2016 en er liggen nog magazines van passagiers op de zetels. Volgens Eurostar is het geen spooktrein, maar een trein die ontmanteld wordt.

De beelden op YouTube komen van een Parijzenaar. "Ik heb dit nog nooit gezien", vertelt YouTuber AdcaZz aan France 3. "Het is indrukwekkend om te zien. Het interieur is nog haast intact. Je hebt de indruk dat iedereen plots verdwenen is."

Het filmpje doet bij velen ook de vraag rijzen waarom de trein schijnbaar zo maar achtergelaten is en of de treinstellen geen betere bestemming kunnen krijgen. Eurostar legt uit aan France 3: "De trein was in dienst sinds 1994. In 2016 is hij in stock gezet en de ontmanteling is bezig". Met andere woorden: de Eurostar is niet "verlaten", maar "wordt ontmanteld".

Maar dat ontmantelen gaat kennelijk niet zo snel. Het bedrijf dat zich daarmee moet bezighouden, zou een te drukke agenda hebben. De plaats waar de trein intussen wacht op zijn ontmanteling, staat onder toezicht van de Franse spoormaatschappij SNCF.  De site is wel degelijk afgesloten met een hek, maar desalniettemin relatief makkelijk toegankelijk. Er zouden al klachten zijn ingediend tegen indringers en vandalen. 

Meest gelezen