Twitter/Tim Wilson MP

Na het emotionele aanzoek in het parlement: Australische politicus is getrouwd met zijn vriend 

Het Australische parlementslid Tim Wilson is in het huwelijksbootje gestapt met zijn partner Ryan Bolger. Wilson had drie maanden geleden Bolger ten huwelijk gevraagd in een emotionele speech in het parlement, tijdens het debat over de legalisering van het homohuwelijk.

De beelden van het opmerkelijke huwelijksaanzoek gingen begin december de wereld rond. "Er is nog maar één ding dat ik moet doen", zei Wilson bij het einde van zijn toespraak. "Ryan Patrick Bolger, wil je met me trouwen?" Er volgde een luide "ja" en applaus van de collega-parlementsleden.

Video player inladen...

Intussen is het homohuwelijk al even een feit in Australië. Wilson en Bolger, die al meer dan 10 jaar een koppel zijn, hebben gisteren de daad bij het woord gevoegd. Ze vierden hun huwelijk op een bijzondere locatie: de botanische tuinen in Melbourne.

Meest gelezen