Videospeler inladen...

Canadezen halen Duitse en Belgische vlag door elkaar bij staatsbezoek Filip en Mathilde

Bij de traditionele boomplantingsceremonie bij het Belgisch staatsbezoek in Canada worden koning Filip en koningin Mathilde opgewacht door een Duitse vlag in plaats van een Belgische driekleur. Toen de Belgische pers de Canadezen op hun vergissing wees, hebben ze de vlag snel weggehaald.

Koning Filip en Mathilde zijn op staatsbezoek in Canada. Momenteel zijn ze in de hoofdstad Ottawa, waar koningin Fabiola in de jaren 70 een boom heeft geplant (zie onderaan). Die boom krijgt vandaag opnieuw koninklijk bezoek uit België, maar is versierd met de verkeerde vlag: de Canadese en de Duitse vlag, in plaats van de Canadese en Belgische vlag.

De Duitse vlag heeft wel dezelfde kleuren als de Belgische, maar de volgorde is natuurlijk anders en de lijnen zijn horizontaal in plaats van verticaal. Nadat de Belgische media de Canadezen attent op de fout hebben gewezen, wordt die al snel rechtgezet.

Elk staatshoofd op bezoek in Canada plant een esdoorn (nationale boom van Canada) in de tuin van Rideau Hall, de residentie van het staatshoofd, gouverneur-generaal Julie Payette. 40 jaar na Boudewijn en Fabiola doen nu Filip en Mathilde dat (zie foto onder).

Meest gelezen