Video player inladen...

De Block: "Geen verschil als FAVV onder mijn voogdij zou vallen"

Minister van Volkstgezondheid Maggie De Block (Open VLD) zegt dat de crisis rond het vleesbedrijf Veviba niet anders was verlopen als het Voedselagentschap FAVV onder haar bevoegdheid was gevallen, in plaats van die van minister van Landbouw Ducarme (MR).

In "De afspraak" discussieerde De Block met Kristof Calvo (Groen) over het feit dat het Voedselagentschap is ondergebracht bij Landbouw, in plaats van bij Volksgezondheid. Volgens Calvo gaat heel de crisis om de volksgezondheid en zou er met een andere bril naar de affaire gekeken zijn als het FAVV zou afhangen van de minister van Volksgezondheid.

De Block zei dat een overheveling van agentschap naar haar departement op de tafel zal liggen van de volgende regering. Toch gelooft ze niet dat dat in de huidige crisis een verschil zou hebben gemaakt.

"Ik ben geen vragende partij voor een overheveling en ik ga dat ook niet weigeren", zegt ze. Maar ik denk dat als ik naar deze zaak kijk, en het zou onder mijn voogdij geweest zijn, dat de  situatie juist hetzelfde zou zijn omdat het dossier zo lang bij justitie gelegen heeft en het parket van Neufchateau, dat blijkbaar dun bevolkt is, er niet veel tijd voor heeft gehad. Het heeft de zaak  laten aanslepen, denkende dat het om een etikettenfraude ging", aldus De Block.

Meest gelezen