Dieven stelen reuzenslakken in Buggenhout

In Opdorp bij Buggenhout zijn verschillende grote kunstwerken van een open­lucht­tentoonstelling gestolen. Het gaat om reuzenslakken uit polyester. De organisatoren dienden een klacht in bij de politie. De scholen en middenstanders die een slak versierden, zijn er het hart van in.

Elk jaar organiseren ze in Opdorp, bij Buggenhout, een grote openlucht­tentoonstelling. Die heet "Lente op de Dries" en vindt in de gelijknamige dreef plaats waar in de lente duizenden paasbloemen openbloeien. Dit jaar koos de organisatie voor reuzegrote slakken uit polyester die beschilderd werden door verschillende scholen of door lokale middenstanders. Het gaat in totaal om 350 kunstwerken.

Na amper één dag werden al twee exemplaren gestolen. De organisatoren hebben nu een klacht ingediend. Voor de scholen die aan het kunstproject hebben meegewerkt, is het een harde dobber, zegt organisator Erik Coppens: "Ze hebben vaak uren aan het beschilderen gewerkt en hebben trots hun ouders en vrienden opgetrommeld om naar het resultaat te komen kijken. En nu zijn de slakken weg." Ook heel wat lokale middenstanders maken zich zorgen, want zij betaalden voor een beschilderde slak of gingen zelf aan de slag.

Er zijn verschillende getuigen van de diefstal. De dieven zouden de kunstwerken in een witte bestelwagen geladen hebben. De politie onderzoekt de zaak.

Wie de overige beschilderde slakken nog wil gaan bekijken, kan er nog tot 8 april terecht. 

Meest gelezen