Excuses na uitschuiver Proximus op Twitter: "Als Damso wil zingen over hoeren, is dat zijn recht"

Proximus heeft zich geëxcuseerd voor berichten met "ongepaste" inhoud die gisterenavond zijn verschenen op de Twitter-account van het bedrijf. Een medewerker mengde zich in een debat over Damso, de omstreden rapper die door de voetbalbond opzij gezet werd. "Als damsel (red. de schrijver bedoelt Damso) wou zingen over hoeren, dat is zijn recht...", schreef de medewerker.

Onderstaande tweets zijn gisterenavond in gebrekkig Nederlands op de officiële -en door Twitter geverifieerde- account van Proximus verschenen. Een medewerker van Proximus mengde zich zo in het debat over het WK-lied van Damso. 

Ruim 12 uur later heeft Proximus via hetzelfde kanaal gereageerd. "Eén van onze medewerkers heeft gisteren, met de beste bedoelingen en veel enthousiasme, gereageerd op een manier die niet strookt met onze waarden", klinkt het onder meer. "De inhoud van de tweets was ongepast, waarvoor onze excuses."

Proximus was een van de sponsors van de Rode Duivels die druk op de voetbalbond uitoefenden om Damso, die bekendstaat om zijn vrouwonvriendelijke teksten, niet de hymne van de nationale ploeg te laten maken.

"Na het publieke debat de afgelopen dagen, is Proximus uiteindelijk tevreden met de beslissing van de KBVB", meldt Proximus voorts op Twitter. "We blijven geloven in ons jarenlange partnership met de KBVB, en blijven ten volle achter het inspirerende en verbindende project staan dat de Rode Duivels belichamen."

Meest gelezen