Fietsers kunnen weldra met de bus naar de andere oever van de Schelde

Wie met de fiets in de Waaslandhaven aan de andere kant van het water wil geraken, kan binnenkort de bus nemen in plaats van om te rijden. Fietsers zullen met een speciale fietsbus de oversteek kunnen maken, gratis en elke dag, ook in het weekend.

Wie nu met de fiets de Schelde wil oversteken moet kilometers omrijden, want in het noorden van de haven is er gewoon weg geen fietsoversteek. Vanaf 14 maart kunnen werknemers van een vijftal havenbedrijven wél een fietsbus nemen. Zij kunnen dan aan verschillende haltes terecht waar ze, samen met hun fiets, de fietsbus op kunnen die hen door de Tijsmans- en/of Liefkenshoektunnel brengt.

Vanaf 3 april mag iedereen er gebruik van maken. De haven hoopt zo enkele honderden mensen op de fiets te krijgen, mensen die niet meer met de wagen in de file moeten staan. De fietsbus is gratis en biedt een 7/7-dienst aan.

Meest gelezen