GAS-boetes voor slecht leesbare huisnummers in Geraardsbergen

De politiezone Geraardsbergen/Lierde start met een bijzondere controlecampagne van de huisnummers. Ze doet dat omdat de nummers niet altijd even goed leesbaar zijn en dat tot onveilige situaties kan leiden. Wie na een waarschuwing geen maatregelen neemt, kan een gasboete krijgen.

In Geraardsbergen start de politie met een campagne om de inwoners aan te moedigen hun huisnummers goed leesbaar te maken. Nog te vaak gebeurt het dat huisnummers slecht zichtbaar zijn of dat er geen nummers zijn. Dat leidt tot onveilige situaties, zegt de politie. Voor hupldiensten, bijvoorbeeld, is een juist huisnummer van cruciaal belang.  

Alle huizen worden gecontroleerd, zegt Karolien de Turck van de politiezone Geraardsbergen/Lierde. Hardleerse inwoners die geen stappen ondernemen, kunnen een GAS-boete krijgen.

Meest gelezen