Huizen onder water in Lanklaar door gesaboteerde sluis in Lanklaar

Enkele weilanden en een tweetal huizen in Lanklaar zijn onder water gelopen, omdat een onbekende een sluis had gesaboteerd aan het kanaal Zuid-Willemsvaart.

Brandweermannen van het korps in Maasmechelen zijn van 7 uur tot na 13 uur in de weer geweest om het water weg te pompen. De schade in de twee ondergelopen huizen is aanzienlijk.

De Vlaamse Waterweg is bezig met werken uit te voeren aan het eiland Tivoli langs de oude kanaalarm en de nieuwe Zuid-Willemsvaart. Aan hotel Beau Séjour wordt bij de vroegere kanaalarm een oude draaibrug afgebroken.

Vanuit de nieuwe Zuid-Willemsvaart werd er nog water toegevoerd naar de oude vaart.  Door de sabotage was de oude vaart echter overgelopen en stroomde dat water naar de lager gelegen weilanden en huizen. Intussen is het water weggepompt en de dijk verhoogd.

Meest gelezen