Video player inladen...

Minister Crevits loopt over glasscherven om startschot van Strafste School-campagne van MNM te geven 

Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) is haar nieuwe werkweek op een opmerkelijke wijze begonnen, door in Gent blootvoets over glasscherven te lopen. Ze deed dat om de start van de zoektocht naar De Strafste School in de kijker te zetten. De VRT-jongerenzender MNM gaat voor de 8e keer op zoek naar de Strafste middelbare school van Vlaanderen. 

Het motto is opnieuw "grenzen verleg je samen". Om dat te bewijzen daagde MNM-dj Tom De Cock de minister van Onderwijs Hilde Crevits uit om live op Facebook blootvoets over vlijmscherpe glasscherven te lopen. Ze ging de uitdaging vanochtend aan in de Sint-Bavohumaniora in Gent (winnaar van De Strafste School 2017).

De minister had nog nooit over glas gelopen en "kon zich ook niet voorstellen dat het geen pijn zou doen". "Blik op oneindig, zeker niet naar beneden kijken, goed grip houden op het glas en traag stappen", was haar strategie, die uiteindelijk ook succesvol bleek.

Herbekijk hier de FB-live van MNM waarin minister Crevits over glas liep:

Op donderdag 3 mei wordt bekendgemaakt welke school de “Groentjes” van de Sint-Bavohumaniora in Gent opvolgt als De Strafste School. Maar veel belangrijker dan de titel winnen, is volgens MNM de weg ernaartoe. De wedstrijd is meer dan spektakel op radio en internet. MNM wil met De Strafste School zoveel mogelijk scholieren samenbrengen en engageren om als groep boven zichzelf uit te stijgen. Samen straf zijn, samen grenzen verleggen, talent ontdekken, ontplooien en inspireren: het gebeurt elke dag in duizenden klaslokalen. 

Inschrijven kunnen scholen heel eenvoudig doen door voor 29 maart op mnm.be een filmpje achter te laten waarin ze tonen dat hun leerlingen en leerkrachten samen straf zijn. 15 geselecteerde scholen krijgen in de week van 23 april MNM-dj Tom, Nora Gharib (uit "Patser") en hun bekende gastjuryleden op bezoek voor een feestelijke rondleiding. Zij kiezen De Strafste School 2018, die op 3 mei de trofee krijgt uit handen van minister Crevits.

Vorig jaar waagde minister Crevits zich tijdens die bekendmaking al aan een rondje crowdsurfen (foto hieronder). Enkele uren na de bekendmaking op 3 mei barst in de winnende school een live radiofeest los, met op het podium de crème de la crème van de pop en urban scene. 

© VRT Freya Goossens

Bekijk hier de aftermovie van De Strafste School 2017:

Dit zijn De Strafste Scholen van de voorbije jaren:

2011:  Sint-Niklaasinstituut Kortrijk (vandaag RHIZO)
2012:  Instituut Heilige Familie, Sint-Niklaas
2013:  ASO Spijker, Hoogstraten
2014:  Middenschool Zelzate
2015:  PTS Mechelen
2016:  Stedelijk Lyceum Lamorinière, Antwerpen
2017:  Sint-Bavohumaniora, Gent

Meest gelezen