Archieffoto
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Minstens 22 doden en 17 gewonden bij veeroof in Zuid-Soedan

Is Zuid-Soedan zijn bij gevechten tijdens een veeroof 22 mensen gedood. Er raakten ook zeker 17 mensen gewond. Dat heeft de minister van Informatie van de zuidelijke deelstaat Terekeka gezegd.


In het door een burgeroorlog geteisterde Zuid-Soedan heeft een gewapende groep het dorp Tindilo aangevallen en een negentigtal runderen gestolen. Bij deze roof zijn door gevechten minstens 22 mensen omgekomen en zeker 17 mensen gewond geraakt.

Gewelddadige veediefstallen of conflicten over gronden om op te grazen zijn in het Oost-Afrikaanse land niet ongewoon. Na jarenlange conflicten zijn boeren in Zuid-Soedan vaak gewapend met automatische vuurwapens, waardoor geschillen makkelijk kunnen escaleren. Bovendien woedt er in het olierijke land sinds 2013 een burgeroorlog. Tienduizenden mensen zijn daarbij omgekomen, rond de vier miljoen Zuid-Soedanezen zijn voor het geweld gevlucht.

Meest gelezen