Voormalige gemeentehuis van Londerzeel staat te koop

Het voormalige gemeentehuis van Londerzeel staat te koop. Het gebouw staat al bijna twee jaar leeg. De gemeente is nu op zoek naar een koper die er een horecazaak of een winkel in wil openen.

Het oud-gemeentehuis van Londerzeel staat al bijna twee jaar leeg. Burgemeester Nadia Sminate (N-VA) liet het destijds met pijn in het hart ontruimen omdat het niet meer brandveilig was. Maar de burgemeester wil het niet verder laten verloederen.

Daarom wordt er nu een koper gezocht, al mag die er niet om het even wat mee doen. "Het is de bedoeling dat de Londerzelenaar kan blijven genieten van het gebouw. Appartementen kunnen dus niet, een horecazaak of een winkel wel", zegt burgemeester Sminate.

Het is geen beschermd gebouw maar de gevel en de trappen zullen wel bewaard moeten blijven. Deze week nog komt er een schatter langs om te bepalen hoeveel het oude gemeentehuis waard is. 

Meest gelezen