Sporthal Sint-Pieters-Leeuw blijft de hele week dicht

De sporthal en het zwembad van het Wildersportcomplex in Sint-Pieters-Leeuw blijven nog zeker de hele week dicht. Afgelopen weekend was de sporthal ontruimd nadat sporters een luid gekraak hadden gehoord.

Bij het eerste onderzoek was duidelijk dat er barsten in een steunbalk zaten en een ingenieur heeft vandaag bevestigd dat de situatie momenteel gevaarlijk is. De balk moet gestut worden, vertelt schepen van sport Jos Speeckaert. "We proberen die stuttingswerken binnen de week te kunnen afronden. Daarom blijven de zaal en het zwembad dus al zeker de hele week dicht."

Geen zaalvoetbal

Nadat de gebarsten balk gestut is, zal er opnieuw gesport kunnen worden. Al zal een deel van de zaal niet beschikbaar blijven tot de definitieve herstelling is gebeurd. En die herstelling kan een hele tijd op zich laten wachten. Vooral het zaalvoetbal zal daaronder lijden. Turnen, volleybal en de gevechtssporten zullen waarschijnlijk wel kunnen vanaf volgende week.

Nieuwbouw voorlopig geen optie

Het sportcomplex werd in 1974 geopend en is dus intussen bijna 45 jaar oud. Toch wil de gemeente nog enkele jaren van de sporthal gebruik maken, zegt schepen Speeckaert: "We hebben binnen het bestuur al gepraat over een nieuwe sporthal, maar we vinden dat er voorlopig nog verder gewerkt moet worden met de huidige infrastructuur. Al beseffen we wel dat er binnen dit en tien jaar wel een nieuwe oplossing zal moeten komen."

Sporters of verenigingen die meer informatie willen, kunnen contact opnemen met de sportdienst op 02 371 22 11.

Meest gelezen