Stabiliteitsingenieur bekijkt schade Wildersportcomplex in Sint-Pieters-Leeuw

Zaterdag werd het Wildersportcomplex in Sint-Pieters-Leeuw ontruimd wegens instortingsgevaar. Vandaag bekijkt een stabiliteitsingenieur wat er moet gebeuren en hoe lang de sporthal nog gesloten moet blijven.

Het Wildersportcomplex in Sint-Pieters-Leeuw is zaterdag halsoverkop ontruimd wegens instortingsgevaar. Mensen in de zaal hoorden een luid gekraak. "Er werd een scheur in een balk ontdekt", vertelt schepen van sport Jos Speeckaert, "ook zaten er scheurtjes in een steunmuur".

Stabiliteitsingenieur

Het gemeentebestuur besliste dat het sportcomplex tot vandaag gesloten blijft. Een stabiliteitsingenieur zal bekijken wat er moet gebeuren en hoe lang de sporthal nog gesloten moet blijven. "Volgens onze eerste indrukken zal het zwembad snel terug openen. De sporthal zal waarschijnlijk langer gesloten blijven", aldus schepen Speeckaert.

Stand van zaken

Dinsdag roept de gemeente alle verenigingen samen om ze een stand van zaken te geven. "We geven ze dan onder andere informatie waar ze overal tijdelijk terecht kunnen."

Meest gelezen