© VRT- Sofie Gheysens

Uitbater Blauwpoort nodigt iedereen uit om naar laatste aflevering "Taboe" te komen kijken

Blauwpoort in Westouter, het vakantiehuis waar Philippe Geubels en zijn gasten logeerden tijdens de opnames van de Eén-reeks "Taboe", zet volgende zondag zijn deuren open. 

Uitbater Hendrik Daem zet volgende zondag de deuren van het beschermde monument open "voor alle Westouternaars, Heuvellanders en mensen van ver daarbuiten", staat er op de Facebookpagina.  Er staan rondleidingen gepland en er worden verhalen verteld uit drie eeuwen Blauwpoort.

Blauwpoort was oorspronkelijk, in 1807, een herenhoeve. Huizen met baksteen en twee bouwlagen waren in die tijd zeldzaam in de streek. Tijdens WO I werd het huis uitzonderlijk niet verwoest. Intussen is het een beschermd monument. 

Zondagavond om 20.30 uur kan iedereen er op groot scherm ook naar de laatste aflevering van "Taboe" op Eén kijken. 

Meest gelezen