Videospeler inladen...

Vlaamse leraar op weg naar Dubai om "beste leerkracht ter wereld" te worden

Wordt een Vlaming straks uitgeroepen tot de beste leraar van de hele wereld? Het zou wel eens kunnen want Koen Timmers, leraar webdesign aan CVO De Verdieping in Heusden-Zolder en lector aan de Hogeschool PXL in Hasselt, is een van de tien eindfinalisten van de Global Teacher Prize. Timmers vertrekt vandaag naar Dubai, voor de uitreiking van de award.

Zondag wordt de de Global Teacher Prize uitgereikt, een initiatief van de Varkey Foundation. Het is een prijs die wordt uitgereikt aan "een buitengewone leerkracht die een opmerkelijke bijdrage aan zijn of haar beroep heeft geleverd". Aan de award hangt een beloning van 1 miljoen dollar vast.

Timmers maakt al voor het tweede jaar op rij deel uit van de top vijftig. Dit jaar kon hij doorstoten naar de top tien. Hij werd genomineerd door enkele buitenlandse leerkrachten die al samen met hem aan een project gewerkt hebben. Sowieso is hij de eerste Belg ooit die genomineerd is voor de prijs.

De Limburgse leraar heeft twee internationale projecten lopen: één waarbij kinderen in Afrikaanse vluchtelingenkampen les krijgen via Skype en een ander waarbij scholen uit de hele wereld met elkaar verbonden worden door een webplatform over klimaat.

Als Timmers de prijs wint, wil hij het prijzengeld opnieuw investeren. "Een miljoen dollar is heel veel geld. Ik heb altijd gezegd dat ik dat aan educatieve projecten zou geven over de hele wereld. Ik denk dat ik er knappe dingen mee kan doen die het onderwijs gaan versterken."

Meest gelezen