Video player inladen...

Een van de twee verdachten in voyeurisme-zaak Hogeschool Gent alweer vrijgelaten

Een van de twee mannen die zijn opgepakt in het onderzoek naar voyeurisme in de sporthal van Hogeschool Gent is vrijgelaten. Dat bevestigt het parket. De andere man wordt morgen voor de onderzoeksrechter geleid. 

Het voorbije weekend kwam in Nederland een internetforum in opspraak nadat er beelden op te zien waren van naakte vrouwen in sauna's, slaapkamers en douches. Vrij snel bleek dat er ook beelden circuleerden uit de kleedkamer en douches van de sporthal van de Hogeschool Gent. Een voyeur maakte de video's via een gat in een deur. 

De hogeschool en zeker vier slachtoffers dienden een klacht in bij de politie, waardoor er een onderzoek kwam. 

Gisterenmiddag werd al een 22-jarige Gentse man opgepakt, nadat er een huiszoeking was uitgevoerd bij hem thuis. De man is vanavond voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om hem vrij te laten. "De initiële aanwijzingen van betrokkenheid bij de feiten zijn niet bevestigd door het verdere onderzoek", zegt het parket. 

Deze middag werd een tweede verdachte opgepakt. Het gaat om een man van 41, eveneens uit Gent. Hij is vanavond ondervraagd door de politie en zal morgen worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. 

Hogeschool: "Opluchting door snelle resultaat"

De hogeschool reageerde in de loop van de avond - nog voor duidelijk werd dat een man werd vrijgelaten - opgelucht op het nieuws. "Het is een hele opluchting dat we zo snel resultaat hebben", zo zei woordvoerder Johan Persyn. "We hadden al alle douches gecontroleerd en geen camera's gevonden, maar er was toch een duidelijk spoor naar de verdachte. Hij heeft wat sporen nagelaten, misschien is hij wat overmoedig geweest."

"We hopen dat het blijft bij wat we nu gehad hebben. We blijven alert en hebben dat ook gevraagd aan onze studenten."

Zoeken naar slachtoffers

De bewuste beelden zijn intussen verwijderd van het forum, maar de politie is wel druk bezig met ze te analyseren. Als zij nog slachtoffers herkennen, zullen ze zelf contact opnemen, zodat er nog mensen een klacht kunnen indienen. 

Voyeurisme is pas sinds 2016 strafbaar in ons land. Daders riskeren tot 15 jaar cel. 

Meest gelezen