Vrijwilligers zetten in Wevelgem meer dan 1.000 padden en kikkers over

De padden en kikkers zijn begonnen aan hun lentetrek. Ze springen van hun winterslaapplek naar de poelen en vijvers waar ze gaan paren. In Wevelgem hebben ze gisteren de dieren geholpen om veilig straten over te steken.

Kristina Nayaert, vrijwilliger bij Natuurpunt, zegt dat ze de padden en kikkers voor haar neus nauwelijks kon tellen. De vrijwilligers kregen hulp van de gemeente. Er werden verschillende straten afgezet, zoals de Moorselestraat, de Ezelstraat en de Normandiëstraat. Zo kunnen de diertjes gemakkelijker oversteken. 

Uitklimstrips

Ook in Ieper helpen ze padden en kikkers bij hun oversteek. Daar gaan ze uitklimstrips gebruiken. Dat zijn smalle stroken aluminium met gaatjes in. Die gaan ze dan tegen borduren zetten zodat de kikkers en padden makkelijker op het voetpad kunnen klimmen.

Meest gelezen