Video player inladen...

Dode wolf wordt opgezet, maar niet (onmiddellijk) tentoongesteld

De wolf die dit weekend dood is teruggevonden in Limburg wordt na de autopsie opgezet. Dat bevestigt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) aan VRT NWS. "Het is belangrijk dat dit dier bewaard wordt", klinkt het. Het dier zal wel niet onmiddellijk worden tentoongesteld.

"Morgen voeren we een autopsie uit op de wolf", zegt Koen Van Muylem van het INBO aan VRT NWS. Met die autopsie willen de wetenschappers precies achterhalen hoe het dier om het leven is gekomen. Het is vermoedelijk omgekomen bij een verkeersongeval. "We gaan bij die autopsie heel voorzichtig te werk, omdat we beslist hebben om het dier op te zetten."

De wolf wordt opgezet om te bewaren voor het nageslacht. "De eerste wolf na meer dan 150 jaar is toch wel een historische gebeurtenis", klinkt het. Enkele botten van het dier worden ook naar het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) in Brussel gebracht voor onderzoek.

Het opgezette dier zal overigens niet in het museum voor Natuurwetenschappen in Brussel te zien zijn, maar bij het INBO blijven. Het INBO is van plan om het dier boven te halen bij beurzen, maar sluit niet uit dat het ook wordt uitgeleend om tentoon te stellen.