Vier leden van Brugse meisjesbende moeten voor jeugdrechter verschijnen

Vier minderjarige leden van de Brugse meisjesbende "Zehbi's" moeten binnenkort voor de jeugdrechter komen. Vorig jaar in september waren er op het internet filmpjes te zien van de meisjesbende uit Brugge.

De meisjes tussen de 14 en 16 sloegen leeftijdsgenoten in elkaar. Weken aan stuk terroriseerden ze de buurt rond het station van Brugge. Ze worden beschuldigd van slagen en verwondingen, belaging en bendevorming.

De rechter kan hen dan ook een berisping geven of huisarrest. Maar het zou ook kunnen dat ze een werkstraf krijgen. Heel uitzonderlijk kan de rechter hen zelfs in een pleeggezin of instelling plaatsen.

Bendeleidster in instelling

De bendeleidster zit nog steeds in een halfopen instelling. Drie anderen zijn onder voorwaarden vrij. Wanneer ze precies voor de jeugdrechter moeten verschijnen is nog niet duidelijk.

Meest gelezen